PowerHost.bg – Блог
10апр./11Изключено

Как да си изберем добър домейн

Домейн името и неговия правилен избор е първата стъпка за успеха на Вашия уеб сайт. Домейна трябва да бъде много внимателно избран и е част от дейността Ви или фирмата и представлява нейната идентичност в Интернет.

Ето основните правила, които да следвате:

1. Избирайте възможно най-кратко и лесно запомнящо се име.

2. Стремете се в името на домейна да присъства поне една ключова дума, свързана с дейността на вашата фирма. Това може много да ви помогне при класирането на сайта в Google.

3. Избягвайте имена, в които има тирета. В противен случай ще се налага винаги да обясняване къде има и къде няма тирета ...

4. Избягвайте имена, в които се налага да пояснявате правописа на някоя дума.

5. Като народ, ползващ кирилица, за нас българите е особено важно включените български думи в името да имат ясна и еднозначна транскрипция на латиница. Например, ако сте фирма от гр. Русе, внимавайте с имена от сорта www.firma-ruse.com, защото това може лесно да се обърка с www.firma-rousse.com, www.firma-russe.com, www.firma-rouse.com и други подобни.

6. Ако е въжможно регистрирайте домейни с разширение .COM или .NET - Домейни с разширение .COM са от най-разпространените и са с много добра репутация, тъй като това е най–старото домейн разширение и се помни много по лесно от другите. Много по-лесно е запомнянето на домейн като novini.com, отколкото novini.me или novini.cc.

Коментари (0) Връзки за обратно следене (0)

За съжаление, формата за коментари е затворена в момента.

Все още няма връзки за обратно следене.